Een leven vol herinneringen


In september 2015 overleed AJ, de broer van mijn beste vriendin en een hele goede vriend van mij, bij een auto-ongeluk. Na zijn overlijden heb ik geholpen waar dat kon. We wilden ervoor zorgen dat hij een mooi afscheid kreeg en besloten dat ik video’s zou maken met daarin alle mooie herinneringen. De dagen erna dook ik samen met AJ’s familie in de fotoalbums en deed zijn zus ook een oproep op Facebook om zoveel mogelijk foto’s van hem in handen te krijgen. Iedereen die hem heeft gekend kon foto’s versturen naar een e-mailadres dat ik had aangemaakt.

Binnen twee à drie dagen had ik al superveel beeldmateriaal en zijn er liedjes uitgekozen voor bij de video’s. Doordat ik zoveel materiaal in handen had en mensen ook bij het inzenden van de foto’s lieten weten wat hun relatie met AJ was, kon ik verschillende kanten van zijn leven meenemen. Ik heb verschillende video’s gemaakt die ieder heel persoonlijk waren en een duidelijke rode draad hadden. We hadden bijvoorbeeld een video met familiefoto’s en een nummer dat zijn moeder had uitgekozen, maar ook een ‘vriendenvideo’ met leuke, uitbundige foto’s en daaronder een nummer van Lady Gaga. Dat samen zorgde ervoor dat je weer even teruggaat in het moment. En dankzij deze vier video’s kunnen we nog altijd – van begin tot eind – terugblikken op zijn leven vol mooie herinneringen.

Grote steun


Ondanks het grote verdriet, werden de video’s heel goed ontvangen door iedereen. Na de dienst kwamen meerdere mensen naar mij toe om te zeggen hoe mooi het was en dat ik hier echt wat mee moest gaan doen. Ook na het afscheid heeft iedereen die hem lief had nog veel steun gehad aan de video’s. Doordat de video’s tijdens en vooral na zijn uitvaart van grote steun waren, zag ik in dat ik voor meer mensen van grote betekenis kan zijn. Na twee jaar wist ik hoe ik het wilde aanpakken en heb ik besloten om aan de slag te gaan met LIFE OF MEMORIES.