Maak het verschil.

Op het moment dat een naaste komt te overlijden, zijn er naast het verdriet en gemis, talloze dingen die ondernomen en geregeld moeten worden. Een van de dingen die de nabestaanden vaak helpt met het verwerkingsproces is het uitzoeken van foto’s en video’s voor de uitvaart. Het is een soort wirwar van een reis door iemands leven, waarbij herinneringen opgehaald worden en een plekje kunnen krijgen.

De gemaakte video's door Yana waren prachtig. Dit had ik nooit zelf kunnen maken.

— Leon

Breathe the world.

Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling om deze mooie herinneringen te delen met alle aanwezigen op de uitvaart, om het leven van de overledenen te eren en herdenken. Vaak wordt de selectie foto’s en soms filmpjes getoond in de vorm van een PowerPoint presentatie. Uit ervaring en na met meerdere uitvaartondernemers gesproken te hebben, blijkt het gevoel dat door middel van de presentatie gedeeld zou moeten worden, niet altijd even goed over te komen. Enkele voorbeelden van terugkerende problemen zijn:

  • Fotopresentaties die niet op tijd starten
  • Haperende video’s
  • Slechte beeldkwaliteit
  • Rare overloopjes
  • Veel herhaling van foto’s
  • Onduidelijke volgorde (i.p.v. een verhalende levensloop)
  • Slechte kwaliteit muziek
  • Te weinig tijd om de foto’s te bekijken

Heavy hearts, like heavy clouds in the sky, are best relieved by the letting of a little water.

— Christopher Morley

Enjoy the morning.

Tijdens het afscheid nemen van een dierbare zijn dit natuurlijk geen dingen waar iemand zich mee bezig wil houden. Misschien zijn deze dingen u nog nooit opgevallen, maar herkent u wel het gevoel dat er toch wel wat meer gedaan had kunnen worden. Met Life of Memories wil ik dat verschil maken. Door u werk uit handen te nemen en te doen waar ik goed in ben, kan ik u ondersteunen in een moeilijke periode. Maakt u met mij het verschil?

In de praktijk zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden dan enkel het plaatsen van foto’s in een PowerPoint presentatie. Uit persoonlijke ervaring weet ik dat men niet altijd op de hoogte is van die mogelijkheden. Dat het uitbesteden van het maken van een fotopresentatie kan leiden tot een ander soort nagedachtenis.

Wanneer iemand het fijn vindt om zelf mee te denken en foto’s uit te zoeken, zal daar vanzelfsprekend alle ruimte voor zijn, maar ook als u dat liever niet doet valt dat een mouw aan te passen. Ik zal met u het gesprek aangaan en mijn uiterste best doen u naast een professioneel eindproduct de beste service op maat te verlenen, van het eerste telefoongesprek tot de test in de regiekamer van het uitvaartcentrum.