Over Life of Memories.

Brengt alle mooie momenten en herinneringen met een overleden dierbare samen in foto presentaties voor tijdens én na de uitvaart. Een video die terugblikt naar de herinneringen en waarmee je een eeuwig aandenken hebt.

Het verlies en alles wat bij de uitvaart komt kijken is al intens genoeg. Dan is het fijn om de video’s en de bijbehorende techniek voor de uitvaart uit handen te geven. Omdat ik meer afstand heb tot de situatie en als grafisch vormgever waarde hecht aan details, kan ik me daar volledig op focussen bij het bewerken van de video’s.

Hoe gaat dat in zijn werk?

U levert mij het aantal gewenste foto’s aan, ik scan analoge foto’s in, bewerk digitale foto’s waar nodig, zet de muziek op de juiste momenten in en draag de video’s en instructies zorgvuldig over aan de uitvaartonderneming. Omdat ik zelf weet hoe fijn het is om terug te kunnen kijken op een leven vol mooie herinneringen van iemand die mij heel dierbaar was, wens ik dit ook andere toe.

Dankzij de video’s kunnen we nog altijd – van begin tot eind – terugblikken op zijn leven vol mooie herinneringen.

— Yana Kegge
Life of Memories

Eigen ervaring.

Ik herinner het mij als de dag van gisteren: in 2015 overleed een vriend van mij aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Na zijn overlijden wilden we niets liever dan hem een mooi, volwaardig afscheid geven. Gedurende de voorbereiding op de dienst besloten we dat ik een aantal video’s zou maken. De dagen hierop volgend dook ik samen met zijn familie in de fotoalbums en plaatste zijn zus een oproep op Facebook om zoveel mogelijk foto’s van hem te verzamelen. Meerdere mensen lieten mij na de dienst weten hoe bijzonder het was en dat ik hier echt wat mee moest gaan doen. Door het feit dat de video’s niet alleen tijdens, maar juist ook ná de dienst veel steun boden aan zijn familie en vrienden, zag ik in dat mijn werk voor meer mensen van grote betekenis zou kunnen zijn. Dankzij de video’s kunnen we nog altijd – van begin tot eind – terugblikken op zijn leven vol mooie herinneringen.